Zomervakanties in Frankrijk

Zomervakantie

Zomervakanties in Frankrijk

Voor veel Nederlanders is de zomervakantie echt iets om naar uit te kijken. Even lekker klaar met werken of met school en naar de zon! Maar dan is er altijd nog die lastige keuze om te kijken waar je naar toe gaat op vakantie. Er zijn zoveel keuzes en het ziet er allemaal even mooi uit. In deze blog laat ik jullie een paar leuke hotspots zien. Plekjes in Frankrijk waar je zowel met je gezin naar toe kunt of als koppel.

De Provence

Als eerste bestemming heb ik gekozen voor de Provence. Dit is een streek in het zuiden van Frankrijk. Het ligt ongeveer 1200 kilometer vanaf Utrecht dus is best goed te doen met de auto. Het kan natuurlijk ook altijd met het vliegtuig. De Provence ligt aan de Middellandse zee en heeft dus een aantal mooie stranden. Op deze stranden kan je lekker zonnen en natuurlijk ook heerlijk zwemmen in de zee. Naast de mooie zandstranden heeft de Provence ook een mooi binnenland met lavendelvelden en wijngaarden. Kortom een mooi gebied om de zomervakantie te vieren met een gezin met kinderen maar ook zeker prima om samen heen te gaan.

Normandië

Als volgende bestemming heb ik gekozen voor Normandië. Normandië ligt in noordwest Frankrijk en ligt aan de noord zee. Het is ongeveer 650 kilometer van Utrecht vandaan dus dit is zeker goed te doen met de auto. Als je wat meer een cultuur liefhebber bent is Normandië een goede optie voor jou! Aan de kust van Normandië heb je de prachtige krijtrotsen en hoge kliffen. Normandië staat ook bekend om de landingsstranden van D-day. Ook zullen er op de stranden verschillende bunkers van de tweede wereldoorlog te zien zijn. Dit betekent niet dat het geen strandvakantie kan zijn want er zijn ook genoeg stranden voor toeristen waar je lekker kan gaan liggen. Een ander bekend iets in Normandië is de Mont Saint Michel. Dit is een prachtig sprookjes achtig kasteel wat je echt niet mag missen als je in Normandië bent.

Saint Jean de Monts

Als laatste plekje in Frankrijk heb ik gekozen voor de stad Saint Jean de Mont in de Vendeé. Dit is een stad in het zuiden van Frankrijk en ligt ongeveer 1000 kilometer vanaf Utrecht. Dit is een prachtige locatie om van een goede strand vakantie te genieten. Daarnaast heeft het ook veel leuke terrasjes en eet gelegenheden waar ze heerlijke Franse gerechten serveren. Een ander bekend iets in Saint Jean de Monts is de weg door de zee. Via deze weg kan je op een eilandje in de zee komen. Er is speciaal een weg in de zee gemaakt waar je, als het eb is , overheen kan rijden en dan rijd je als het waren door de zee.

Geef een reactie

Back To Top