Crypto in 2021

Crypto in 2021

De koers van Bitcoin is in 2021 enorm gestegen en gaan er vele speculaties rond die erop wijzen dat Bitcoin in 2021 alleen maar verder blijft groeien. Steeds meer mensen zien toekomst in crypto en wordt hier dan ook steeds meer in belegd. Waar we voorheen vooral investeerden in aandelen op de aandelenmarkt, worden de portfolio’s van beleggers nu steeds meer aangevuld met verschillende crypto valuta's. In dit blog gaan we in op wat crypto nu precies is, hoe je crypto kunt kopen en bespreken we een potentiële cryptomunt, IOTA.

Wat is crypto?

De kansen op het gebied van crypto liggen voor het oprapen en zien de vooruitzichten oor crypto er vrij rooskleurig uit. Veel virtuele coins linken op het gebied van de koers erg aan Bitcoin, die op dit moment erg aan het stijgen is. Crypto trading lijkt heel erg op het handelen in aandelen die afhankelijk zijn van een koers. Je koopt bij een lage koers, om vervolgens tegen een hogere koers te verkopen. Je kunt kiezen uit verschillende manieren om te raden, waarbij je de cryptomunten voor een lange periode kunt aanhouden, kunt swingtraden of kun je ervoor kiezen om te gaan daytraden, met als doel om winst te genereren. 

Het kopen van crypto

Er zijn meerdere manieren om crypto te kunnen kopen. In principe komt het altijd op hetzelfde neer: je koopt een cryptomunt waarvan jouw verwachting is dat de koers zal stijgen, zodat jij je cryptomunt tegen een hogere koers kunt verkopen. De exchange of jijzelf zorgt in de tussentijd voor een betrouwbare en veilige plek om je crypto te bewaren, de wallet of je portemonnee. Het is erg belangrijk om je crypto zorgvuldig en op een betrouwbare plek te bewaren, omdat er helaas ook vele criminelen te vinden zijn in deze markt. Je kunt crypto kopen bij een broker, waar je vervolgens een kooporder plaatst en de gekochte crypto kunt verzenden naar het adres van de wallet die je gebruikt of een exchange naar keuze. De exchange is een online handelsplatform waar je gemakkelijk de verschillende cryptocurrency kunt kopen en verkopen.

Een interessante cryptomunt, IOTA

Nu je eenmaal weet hoe crypto nu precies in zijn werking gaat, is het belangrijk om zorgvuldig onderzoek te doen. Een interessante en unieke cryptomunt is IOTA. De meeste cryptocurrencies werken op de welbekende blockchain technologie, maar werkt IOTA op haar geheel eigen ontworpen systeem genaamd de TAgle. Blockchain is een grote database waar alle transacties van een desbetreffende cryptomunt geregistreerd en beveiligd worden met cryptografie. 

De tangle werkt echter anders, omdat hier de transacties worden beveiligd door personen die de transacties doen. Voor elke transactie die je wilt laten goedkeuren, zul je eerst twee andere transacties moeten goedkeuren. 

Wanneer jouw interesse nu is opgewekt en je meer wilt weten over deze coin, is het zeker aan te raden om hier zelf nog eens een goed onderzoek voor uit te voeren. Je kunt verschillende analyses opstellen en kun je IOTA kopen om toe te voegen aan de wallet!

 

Geef een reactie

Back To Top