Eindelijk kan ik weer fietsen!

Eindelijk kan ik weer fietsen!

Voor de meesten van ons is de afgelopen periode een spannende tijd geweest. Vooral nu we te maken hebben met een pandemie en met een veranderende klimaat. Het zijn grote vraagstukken waar veel discussie over wordt gevoerd. Iedereen heeft daar zo zijn eigen mening over en dat is naar mijn mening ook goed. Het is belangrijk dat we bij zulke vraagstukken even stil staan en ons meer bewust worden van de keuzes die we elke dag weer voorgeschoteld krijgen. Ik heb mij tijdens de lockdown meer verdiept in alle vraagstukken op het gebied van het klimaat en het milieu. Daardoor ben ik mij meer bewust geworden van de mogelijke negatieve gevolgen en dat wij met onze dagelijkse keuzes daar veel invloed op hebben. Het is van groot belang om langer stil te staan bij de keuzes die wij maken, zodat wij meer oog gaan krijgen voor een duurzamere wereld. Op het moment dat iedereen zich meer bewust wordt van zijn of haar eigen handelen, dan kunnen we een grote positieve impact hebben op een groenere wereld. Daarbij hoeven we niet drastische veranderingen door te voeren, maar als iedereen een paar aanpassingen maakt dan komen we al een heel eind.

Vaker de auto laten staan

Voorheen pakte ik iedere dag voor zowel korte afstanden als voor lange afstanden de auto. Bij die keuze stond ik vrijwel niet bij stil. Het was een gewoonte geworden en die keuze maakte ik meer op basis van gemakzucht. Even de auto instappen en gas geven. Maar nu ik meer nadenk over de keuzes die ik maak, heb ik besloten om steeds vaker de auto te laten staan. Aan het begin deed ik veel korte afstanden met de benenwagen, maar voor de lange afstanden pakte ik nog wel de auto. Toch vond ik dat ik op zoek moest gaan naar een alternatief vervoersmiddel die ik kon gebruiken voor langere afstanden. Ik had een lange tijd de beschikking over een fiets, maar deze is al een geruime tijd stuk. Daarom besloot ik dat ik maar even op zoek moest gaan naar een nieuwe fiets, zodat ik weer lekker kon gaan fietsen.

Zoektocht ging vrij snel

Ik kwam online terecht op een website die opgeknapte fietsen aanbood. Met het oog op duurzaamheid is dat een ontzettend goed initiatief. De fietsen zagen er bovendien erg goed uit en waren redelijk betaalbaar. Het waren tweedehands fietsen in Den Haag en dat kwam mij goed uit. Ik was al erg snel uitgekomen bij de fiets die perfect bij mij past. Het was een bewuste keuze dat wederom een positieve invloed heeft op een duurzamere milieu.

Geef een reactie

Back To Top