Is overgaan naar de private cloud verstandig?

private cloud

Is overgaan naar de private cloud verstandig?

Als je ondernemer bent ontkom je er niet aan om regelmatig te investeren in je IT. Deze ontwikkelingen gaan zo snel dan je het je niet kan veroorloven lang niks te doen en zo niet meer van deze tijd te zijn. Eén van die zaken waar je dan mee te maken krijgt is overgaan naar de cloud. Maar welke cloud variant is dan voor jouw bedrijf het beste. Je kan bij overgaan naar de cloud drie varianten onderscheiden. Dit zijn de public cloud, private cloud en hybrid cloud. De meest geschikte variant is vooral van de behoefte en de grote van je bedrijf afhankelijk. In dit blog lichten we er meer over toe zodat je een goed besluit kunt nemen.

De drie cloud varianten uitgelegd

Om uiteindelijk een keuze te kunnen maken is het belangrijk om eerst eens goed te weten wat deze drie cloud varianten inhouden. De meest voorkomende variant is de public cloud. Dit is een meer algemene cloud omgeving waarin je een afgeschermd deel kunt gebruiken. Het is eigenlijk een soort standaard dienst waarin je een aantal zaken kunt regelen. Denk daarbij aan het toekennen van autorisaties. Veel kleinere bedrijven komen hier prima mee uit de voeten. Het grote voordeel is dat de investering hierin ook lekker laag is. Toch kom je hier vaak als groter bedrijf niet mee uit de voeten. Je hebt vaak dan wat meer maatwerk nodig. Een echte maatwerk cloud oplossing is de private cloud. Een private cloud omgeving is volledig op maat gemaakt voor een bedrijf. Je kunt het dan dus volledig op je behoefte laten afstemmen. Het spreekt voor zich dat hier aanzienlijk grotere investering bij komt kijken en dat is niet voor ieder bedrijf weggelegd. Hiervoor is er ook nog een tussenvariant de hybrid cloud. Waar het kan wordt hier een public cloud oplossing gebruiktn waar het nodig is wordt een private cloud oplossing.

Waarom naar de cloud?

Een aantal redenen waarom het verstandig is om over te stappen naar de cloud hebben we al benoemd. Belangrijkste is dat je je IT omgeving veel flexibeler wordt. Je kunt sneller inspelen op de snelle IT ontwikkelingen die er zijn. Ook kun je het thuiswerken veel makkelijker faciliteren aan je medewerkers. Daardoor kunnen ze hun werktijden en hun werkplek veel flexibeler bepalen en indelen. Vaak komt dit de productiviteit ten goede. Daarnaast zie je dat het talent van deze tijd steeds vaker als eis stelt dat er plaats- en tijdsonafhankelijk gewerkt kan worden.

Geef een reactie

Back To Top