Zo willen we allemaal wel een vrachtwagen besturen

Zo willen we allemaal wel een vrachtwagen besturen

In je leven heb je vast niet al te veel mensen gehoord over het willen worden van een bestuurder. Tuurlijk, rijbewijzen halen is iets wat elke dag gebeurd, zo bedoel ik het ook niet. Het besturen van een bus, een Picnic autootje, bestelwagen, pakketbus of een vrachtwagen komt niet vaak voor wanneer je het over iemands ideale beroep hebt. Toch heb ik wel eens een paar mensen gekend die dat heel graag wilden doen, en ik begreep het maar niet… Urenlang achter een stuur zitten, zodanig lang dat je na een aantal uur gewoon moet gaan slapen omdat je anders te moe achter het stuur zit. En toch bleven ze erbij.

Elektrisch en automaat

Als je kijkt naar de auto’s waarmee we nu rijden is het nog erg verschillend. Iemand rijdt met een oldtimer naast een elektrische Tesla, vroeger konden mensen dit zich natuurlijk nooit inbeelden. En toch zijn we er aangekomen, steeds meer voertuigen worden elektrisch, het is vele malen beter voor het milieu en is op basis van een langdurige periode ook goedkoper dan constant benzine moeten tanken. Er komen steeds meer elektrische auto’s op de markt, maar niet alleen normale auto’s, maar bijvoorbeeld de picnic autootjes zijn allemaal elektrisch, ook sommige bussen zijn elektrisch, steeds meer bedrijven switchen naar een elektrisch wagenpark omdat het uiteindelijk de kosten drastisch verminderd.

Het grote werk

Als je het hebt over vrachtwagens, zelfs deze zijn er ondertussen in automaat en in elektrisch. Dingen die je hierbij hebt als extra luxe aankleding zijn natuurlijk ook altijd leuk, zo heb je vrachtwagens met stoelverwarming, maar ook met grote schermen in het dashboard om alle nodige informatie op te kunnen zien wanneer dat nodig is. Een prachtig voorbeeld is de Actros 1845 van Mercedes, je hebt verschillende uitvoeringen en weer verschillende Actros modellen en dit is toch wel een hele mooie. Je hebt ze in allemaal leuke kleurtjes maar je ziet toch de simpele witte, zwarte en rode het meest. Als je nou even een leuk plaatje opzoekt, kun je meteen even kijken waarom je dit werk zomaar eens zou overwegen… of misschien ook niet als je al een ander plan hebt.

Het hoeft niet

Je hoeft je nu natuurlijk niet in te schrijven voor de eerste de beste bestuurders vacature die je ziet. Daar heb je waarschijnlijk ook de kwalificaties niet voor. Maar het is leuk om eens out of the box te denken, denk verder dan je gewend bent en stel jezelf open om nieuwe dingen uit te proberen, dit soort banen zijn heel zwaar, dus als je iemand tegenkomt die dit werk doet, luister aandachtig en wie weet is het ook wel iets voor jou… Of niet, dat kan ook.

Geef een reactie

Back To Top