Nieuwe trend?

cannabis

Nieuwe trend?

Gezien het onderwerp van deze blog dacht ik dat het leuk kon zijn een keer iets over Cannabis te schrijven. Een beetje informatie geven en de gebaande een beetje te verlaten. In het bijzonder wil ik het graag over wietzaadjes hebben. Ik was namelijk nieuwsgierig geworden naar het onderwerp en heb er een aantal dingen over opgezocht op internet.

De meeste mensen weten wel dat je bij coffeeshops joints kunt halen. Dit is overigens een vrij gemakkelijke manier om aan een joint te komen. Uiteraard moet je wel meerderjarig zijn. Toch lijkt daar een kleine verschuiving in te komen. Steeds meer mensen hebben wietplanten thuis. Zelf ben ik er nog niet achter gekomen waarom dit zo is.

Voor ik overigens verder ga met dit verhaal wil ik wel even laten weten dat dit op de site van de politie staat:

‘Je mag geen enkele hennepplant hebben of kweken. De politie neemt hennepplanten altijd mee.  Als de verdachte, dat is diegene die de plant heeft of kweekt, afstand doet van de plant kan de zaak eventueel geseponeerd worden. Als een zaak geseponeerd wordt, neemt het Openbaar Ministerie de zaak niet verder in behandeling. Heb je meer dan 5 wietplanten, dan wordt er wel altijd een zaak van gemaakt. Ook als je afstand van de planten doet.’

Dus?

Conclusie is dus dat het bij wet verboden is deze planten te kweken. Toch lijkt het in Nederland op grote schaal te gebeuren. Dit komt omdat het niet heel moeilijk is om aan de wietzaadjes te komen. Je kunt ze namelijk vrij gemakkelijk online bestellen. De enige voorwaarden zijn volgens mij dat je 18 jaar of ouder moet zijn en dat je de zaadjes kunt betalen.

Daarnaast moet je natuurlijk wel geduld hebben. Zo’n plantje staat er niet binnen en dag. Nadat de plant groot genoeg is geworden is er ook nog heel veel werk te verrichten. Voordat een zaadje gaat ontkiemen kan het zelfs wel tien dagen duren. Er is veel licht en donker nodig, water en luchtvochtigheid. Hoe het precies allemaal in zijn werk gaat, moet je zelf maar op internet opzoeken als je er echt in bent geïnteresseerd.

Voor je besluit zoiets te bestellen raad ik aan te onderzoeken wat wiet en met name THC met je kan doen. Het valt niet voor niets nog steeds onder de drugswet.

Deze blog moet worden gezien als informatieve blog en wil niet aanzetten tot handelen. De blog spreekt mensen aan hun eigen verstand te gebruiken.

Geef een reactie

Back To Top