Gitaar spelen met gitaartabs

Gitaar spelen met gitaartabs

Voor komende zomer heb ik één doel: Gitaar kunnen spelen. In ieder geval de standaard liedjes voor rond het kampvuur. Wat Simon and Garfunkel, hotel California… Ik hou zó van dat hele sfeertje. Het voelt zo zomers, zo fijn. Daarom baal ik ook zo dat ik zelf die sfeer niet kan creëren op die manier. Met een mooie zangstem ben ik niet gezegend, en er is ook geen ander instrument dat ik wel onder de knie heb. Ik kan dus nooit meedoen met jammen. Eerder dacht ik altijd: ach ja, ik kan dat nou eenmaal niet. Maar daar is nu verandering in gekomen! Ik heb een manier gevonden waardoor ik gitaarlessen kan combineren met mijn drukke leventje.

Leren vanuit huis

Een tijdje terug kwam ik namelijk een website tegen: gitaartabs.nl. Hier kun je op jouw eigen tempo oefenen. Voor lessen buiten de deur heb ik geen tijd. Op het werk maak ik lange dagen, en dan moet ik ook nog vaak naar verplichte lezingen in de avond. Ik begin niet heel vroeg, maar eindig wel laat. Lessen kan ik niet vinden voor de ochtenden. Het is ook nog eens ontzettend duur. Bij gitaartabs.nl valt dat mee. Je kunt vanuit je eigen huis zo veel oefenen als je wilt. De mensen die jou via het internet op weg helpen hebben conservatorium gedaan. Ze weten dus maar al te goed waar ze het over hebben. Ik ben nu een paar dagen lid en het bevalt heel goed. De cursus waar ik gebruik van maak is ‘Gitaar voor beginners’. Hier leer je echt de basics. Ik begon namelijk met nul gitaar skills. Het is dan ook fijn dat er aandacht wordt besteed aan hoe je het beste kunt gaan zitten, en hoe je het beste je gitaar vast kunt houden. Je leert ook hoe een gitaar überhaupt werkt en uit welke onderdelen het instrument bestaat. De cursus werpt haar vruchten af, ik kan zelfs al een beetje tokkelen!

Gitaartabs

Wat zeker helpt is het leren lezen van gitaartabs. Dit maakt het leren spelen van de gitaar zo veel makkelijker. Maar wat is dat nou eigenlijk, een gitaartab? Het is tablatuur voor de gitaar, gemaakt om een nummer te ‘lezen’. In plaats van muzieknoten worden er bij gitaartabs normale karakters en cijfers gebruikt. Zelf vind ik het veel makkelijker te lezen dan muzieknoten.
Gitaartabs geven ook aan welke vingers je moet gebruiken, en zelfs hoe je je gitaar moet stemmen. Voor sommige liedjes moet de gitaar namelijk net wat hoger of lager klinken.

Geef een reactie

Back To Top