Een momentje voor jezelf

Een momentje voor jezelf

We hebben het maar druk met z’n allen. Waar we ook gaan, er is altijd wat te doen, iets wat we vergeten zijn of wat nog moet gebeuren. Het is dan ook belangrijk om zo nu en dan een rustmoment voor jezelf in te plannen. Nee, dan heb ik het niet over die paar minuten op het ‘kleine kamertje’ met je telefoon in je hand. Ik heb het over échte rust waar je even de tijd voor neemt. Iets doen waar jij gelukkig van wordt en wat jou ontspanning biedt. Hoe je dat kan doen, vertel ik je in deze blog. Lees je mee?

Kies de perfecte ontspanning

Ieder mens is verschillend. Wat voor de één ontspannend kan werken, werkt totaal niet voor de ander. Denk maar eens aan vissen, sommige mensen kijken uit naar een dagje aan het water terwijl anderen daar hartstikke zenuwachtig van worden. Mijn ontspanningsmoment bestaat uit het lezen van een boek met een kopje thee of warme chocomelk (ja ook in de zomer). Ik stap dan even uit deze wereld en in die van een ander en kan me daar dan helemaal in verliezen. Meestal zet ik wel een wekkertje als ik die dag nog andere dingen moet doen, anders loop ik het risico de tijd uit het oog te verliezen.

Creëer de ruimte

Niet iedere ruimte werkt even ontspannend. Als je werkt waar je ontspant, kan dat elkaar tegen gaan staan. Voor mezelf heb ik dan ook een hoekje in de woonkamer gemaakt met een heerlijk grote stoel vol met kussens. Ernaast staat een klein bijzettafeltje waar mijn boek ligt en waar ik mijn drankje kwijt kan. Dan heb ik nog een staande vloerlamp half achter de stoel staan voor voldoende verlichting, bijvoorbeeld ’s avonds, en een leuk uiterlijk van de hoek. Klaar is kees. Ik weet dat als ik daar ga zitten, het mijn momentje is. Dat zorgt al voor de helft van de ontspanning.

Het kan van alles zijn

Maar zoals ik al zei, het kan van alles zijn. Sommige mensen houden immers niet van lezen en gaan veel liever een wandelingetje maken om het hoofd leeg te maken. Dit was dan ook maar enkel voorbeeld van mogelijke manieren om te ontspannen. Zo lang je het moment inplant en je je daarna rustig voelt, is het goed. Of dat nu een boek lezen is of een uur keihard sporten. Het is jouw moment.

Geef een reactie

Back To Top