Het einde is in zicht

Het einde is in zicht

Iedereen kijkt er tegenop. Het einde van de zomervakantie. Je moet weer naar school en of werk. Dat betekent jezelf er weer mentaal op voorbereiden. Voor sommige is de switch van vakantiemodes naar werkmodes veel makkelijker dan andere. Voor de mensen die het wat moeilijker vinden, ga ik in deze blog een aantal tips geven. Waar moet je beginnen en hoe je het moet aanpakken.

Als je aan vakantie denkt, denk je aan uitslapen. Dit doe je meestal ook, omdat er geen verplichtingen meer zijn. Je hoeft niet meer vroeg op te staan voor werk en of school. Je hoeft even geen huiswerk meer te maken. Je hoeft al helemaal niet meer vroeg naar bed te gaan. Je wekker? Je weet niet eens meer wat een wekker is. Maar sooner than later, moeten wij al deze dingen weer oppakken. Alleen sommige doen dit net wat te laat , hierdoor beginnen ze de eerste werk of schoolweek niet goed. En hierdoor kunnen ze gaan achterlopen.

De tip

Begin ongeveer 3 weken voor het einde van de vakantie met wat eerder te gaan slapen en vroeger op te staan. Stel nou je staat elke dag 12:00 op en gaat 02:00 naar bed. Ga dan gedurende 3 weken steeds wat eerder naar bed. Ga bijvoorbeeld de eerste week 01:00 naar bed , de tweede week om 00:00 en de derde week 23:00. Probeer dus terug te streven naar je slaapritme voor de vakantie. Als je dit doet raakt je lichaam hier weer gewend aan en heb je aan het eind van de vakantie geen moeite meer om weer vroeg op te staan. Mocht het toch nog een keer gebeuren dat je wat langer doorslaapt, maak dan weer gebruik van je wekker.

Inkopen doen

Voor school en werk zul je weer kantoorartikelen nodig hebben zoals snelhechters , notitieblokken , agenda en pennen etc. . Het is belangrijk om goed voorbereid weer te beginnen, dus mocht je deze spullen niet meer in huis hebben. Neem dan snel een bezoekje aan de winkels, meestal zijn ze in de vakantieperiode afgeprijsd. Je kunt winkels terecht zoals de V&D , de bijenkorf , de action, big bazaar , Xenos en nog veel meer. Bijna in elke winkel in de stad kan je terecht voor deze artikelen. Dat is dus erg fijn wanneer je niet zoveel tijd hebt om opzoek te gaan. Zelfs bij de Albert Heijn worden er pennen en schriften verkocht.

 

Geef een reactie

Back To Top