Wat moet je doen bij een hondenbeet?

Wat moet je doen bij een hondenbeet?

Veel mensen in Nederland hebben een hond als huisdier. Zelf ben ik een grote dierenliefhebber en ben ik opgegroeid met een hond als huisdier. Daarnaast had ik ook een tijdje een cavia en wat vissen, maar daar hechtte ik wat minder waarde aan. Nadat onze hond een paar jaar geleden is overleden hebben wij besloten om even geen nieuwe hond te nemen. We zijn allemaal erg druk met werk, school en sport dat we vrijwel geen tijd overhouden om een hond te verzorgen. Als je een puppy gaat kopen is het belangrijk dat je aan het begin veel vrije tijd hebt. Anders kun je je puppy niet voldoende aandacht geven. Het hebben van een hond is namelijk een grote verantwoordelijkheid. Het is eigenlijk net als een kleine baby die je moet opvoeden. Echter zijn er naast het opvoeden, het te eten geven en het uitlaten nog meer dingen waar je rekening mee moet houden. Zo moet je wel eens met je hond naar de dierenarts en moet je je hond regelmatig controleren op eventuele teken en andere beestjes. Als ik wat meer vrije tijd ga hebben, ben ik wel van plan om eventueel weer een hond te halen. Maar voor nu is het beter om dat nog even uit te stellen.

Honden zijn erg liefdevol

Over het algemeen staan honden bekend om hun sociale en vriendelijke karakter. Daarbij speelt de opvoeding een erg grote rol in de karaktervorming van een hond. Honden die aan het begin van hun leven slecht zijn behandeld, kunnen de rest van hun leven een trauma met zich dragen. Daarom is het van groot belang dat een hond liefdevol wordt opgevoed en dat een hond vriendelijk is tegen andere dieren en mensen. Het komt gelukkig niet zo vaak voor dat een hond plotseling iemand aanvalt, maar toch blijft die kans altijd aanwezig. In veel gevallen zijn jonge kinderen het slachtoffer van een hondenbeet. Een hond kan tijdens het speels zijn een rare actie maken en ineens naar iemand toe happen. In het geval dat een hond agressief gedrag laat zien en naar anderen bijt, wordt de valse hond gelukkig wel ingeslapen bij een dierenarts om eventuele andere gevaarlijke acties te voorkomen.

Honden kunnen ook agressief worden

De honden die in mijn buurt worden uitgelaten zijn over het algemeen erg vriendelijk, sociaal en rustig. Toch heb je in iedere buurt wel iemand met een hond waarbij je twijfels hebt. Zo heb je in mijn buurt een donkergrijze pitbull waar je liever niet langs wilt lopen. Deze hond laat merken dat hij niet toegankelijk is om te begroeten of om te aaien. Volwassenen zien dat wel aan een hond, maar kinderen hebben daar meer moeite mee. Een keer probeerde een kind deze pitbull te aaien, maar die hapte gelijk in zijn onderarm. Het was niet een hele harde hondenbeet, maar het kind moest er hard van huilen en je kon wel degelijk de tanden van de hond in zijn arm zien. De hond hoefde niet te worden ingeslapen, want het was geen valse hond maar een ongelukkige actie.

Geef een reactie

Back To Top