Voor het eerst samenwonen

Voor het eerst samenwonen

Vele jonge koppels die de volgende stap in de relatie willen zetten is de logische stap om samen te gaan wonen. Dit is natuurlijk iets waar veel koppels naar uitkijken maar ook iets heel spannends. Hoe zal het zijn om elke dag in hetzelfde huis te wonen en samen het huishouden te voeren. En waar zul je eigenlijk gaan wonen. In dit artikel bespreken we de stappen en de uitdagingen wanneer je voor het eerst gaat samenwonen. Op deze manier zorg je dat het geen spanningen oplevert in de relatie maar de relatie juist sterker maakt.

Waar wonen?

De eerste vraag die je gaat beantwoorden wanneer je samen gaat wonen is natuurlijk waar. Er zijn in principe drie opties. Je kan bij je vriendin intrekken, je vriendin kan bij jou intrekken of je kunt samen een nieuwe eigen woning huren of kopen. Het is natuurlijk logisch om ervoor te kiezen dat je intrekt bij degene die het grootste appartement of huis heeft. Daarna kun je samen de huur delen en dat scheelt ook weer geld. Het risico dat je loopt als de een  bij de ander intrekt is dat degene die daar eerst woonde zal blijven voelen dat de ander een gast daar is. En dat het bovenal nog steeds jouw woning is. Als je echt samen een huishouden wilt voeren is het beter om samen een nieuwe woning in te trekken.

Samen een woning regelen

Wanneer je besluit om samen een nieuwe woning te nemen is er natuurlijk een hoop om te bespreken. Je wilt bijvoorbeeld samen een budget opstellen. En als de relatie nog niet zover is dat je zeker weet dat je de rest van je leven samen zal zijn moet je ook bespreken wat er gebeurt mochten jullie uit elkaar gaan.

Een ander belangrijk aspect is het besluit om een koopwoning of een huurwoning te nemen. Daarnaast ga je natuurlijk ook samen de inrichting bespreken. Waar voorheen je huis was ingericht op een persoon zul je nu een huis inrichting op twee personen. Dit betekent bijvoorbeeld dat je in het toilet kan kiezen voor een dubbele wastafel. Ook heb je genoeg kastruimte nodig voor je kleren samen. In het begin zul je waarschijnlijk moeten wennen aan elkaars stijl van de huishouding voeren. De een vindt het misschien belangrijker dat alles altijd schoon is of de afwas meteen gedaan wordt. Het  belangrijkste is dat je open communicatie hebt over deze dingen en spanningen samen oplost.

Geef een reactie

Back To Top